Sudut Khidmat Pengisian Jawatan Kosong

Sila Klik di link berikut untuk kemaskini Jawatan Kosong yang perlu diisi di Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

http://www.mppp.gov.my/web/guest/jawatan_kosong

Portal ADUAN RASMI Kerajaan Negeri Pulau Pinang (ePintas)

Sila layari di link berikut untuk Sebarang Aduan mengenai perkhidmatan di negeri Pulau Pinang . Klik di [SINI]


Media Terkini Pakatan Rakyat [klik pada logo untuk terus ke laman web]


Saya mengenali Anwar Ibrahim sejak 25 tahun yang lalu. Ketika itu Anwar adalah presiden Abim.

Apabila Anwar menyertai kerajaan, hubungan kami masih akrab. Setelah Anwar difitnah dan dipenjarakan, saya sering mendoakan agar beliau tabah dan tidak mengalah. Sekarang beliau adalah harapan kepada rakyat yang mencintai keadilan dan kemanan sejagat.

Saya minta tuan-tuan dan puan-puan agar bersama-sama Anwar Ibrahim untuk mengangkat martabat kemanusian yang meletakkan keadilan dan prinsip Islam sebagai asas perjuangan.”

- Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi , 19 Disember 2009


Kami Arus Perjuangan ~ lagu rasmi KeADILan

Memori Reformasi ~ blogger SharpShooter..

selamatkan malaysia...

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

keADILan Untuk Semua...

keADILan Untuk Semua...

Dec 7, 2009

Kenyataan Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang Kepada SMM

Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang (AMKPP) menghormati luahan mahasiswa melalui Presiden Soladiriti Mahasiswa Malaysia (SMM) iaitu Sdr Shazni Munir,yang juga Presiden Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya. Ini menunjukkan suara Mahasiswa masih lantang dalam menegur & prihatin dengan suasana yang berlaku di sekeliling mereka terutamanya daripada sudut hak kebebasan dan demokrasi rakyat. Perlu diberi penegasan di sini, bahawa AMKPP tidak pernah menolak mana-mana perhimpunan yang dilakukan oleh rakyat sebelum ini termasuklah yang dianjurkan oleh penduduk Kampung Buah Pala. Adalah tidak benar dakwaan tersebut jika dilabelkan AMKPP menolak hak kebebasan bersuara setelah Kerajaan Pakatan Rakyat mendapat mandat untuk mentadbir Pulau Pinang. AMKPP sedar bahawa sekiranya kami menolak perhimpunan secara aman, ianya bercanggah dengan apa yang kami perjuangkan selama ini.

Walau bagaimanapun, AMKPP menegaskan dalam sidang media yang dibuat baru-baru ini jelas bahawa kami tidak pernah menolak hak kebebasan bersuara mana-mana pihak bagi menyatakan pendapat terutamanya dalam isu-isu yang berkaitan rakyat termasuk perhimpunan yang dianjurkan oleh pihak Pemuda BN di Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang baru-baru ini. Cuma, apa yang pasti adalah kami menolak isu yang dibangkitkan Pemuda BN seolah-olah Kerajaan Negeri tidak prihatin dengan penduduk Pulau Pinang. Jelas semua tindakan yang dilakukan oleh Kerajaan Negeri di Kampung Buah Pala adalah jalan yang terbaik yang mampu dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri dalam mendengar rintihan bagi mencari penyelesaian kepada isu berkenaan. AMKPP juga telah membangkitkan perbezaan di antara penyelesaian Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat terhadap isu Kampung Buah Pala, berbanding dengan tindakan Kerajaan Negeri BN dahulu terhadap penduduk nelayan Kampung Sungai Batu Pulau Pinang. Itu perlu dijawab terlebih dahulu oleh Pemuda BN terutamanya Pemuda UMNO Pulau Pinang. AMKPP juga membangkitkan layanan 'Double Standard' pihak polis ketika berdepan dengan perhimpunan yang dianjurkan oleh Barisan Nasional serta laporan berat sebelah berita TV3 terhadap perhimpunan tersebut yang hanya bersifat memburukkan Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat.

Demonstrasi yang diadakan atau disertai oleh Pakatan Rakyat selama ini, adalah jelas mengenai isu besar yang mendatangkan kesan yang amat besar terhadap rakyat seperti isu kenaikan harga minyak yang membebankan, perhimpunan BERSIH bagi membersihkan Suruhanjaya Pilihanraya yang terpalit dengan ketidakpercayaan rakyat, pemansuhan akta ISA yang menzalimi rakyat dan pelbagai lagi. Berbeza dengan demonstrasi anjuran BN hanya lebih daripada memanipulasi pemikiran rakyat dengan tipu helah mereka yang jelas bukannya untuk kepentingan rakyat. Khairy Jamaluddin juga selaku Ketua Pemuda UMNO pernah mengeluarkan kenyataan bahawa para demonstran adalah seperti 'Beruk'. Khairy perlu dipersoalkan mengenai prinsip beliau dalam isu ini apabila yang terlibat dalam demonstrasi di depan Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang tempoh hari, majoritinya adalah di kalangan ahli yang beliau pimpin, di mana beliau juga Pengerusi Pemuda BN Malaysia.

Dalam laporan polis yang dibuat oleh AMKPP, jelas perhimpunan yang dikatakan aman tersebut telah menyebabkan kerosakan di pintu pagar Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang yang boleh dianggap sebagai menghina persidangan Dewan Undangan Negeri yang sedang berlangsung pada waktu itu. Tidak cukup dengan itu, gambar YAB Ketua Menteri Pulau Pinang juga dibakar dengan sewenang-wenangnya. Kita tidak menolak hak bersuara, tetapi jika ianya dibuat berdasarkan pembohongan serta putar belit fakta yang jelas serta dengan sengaja merosakkan harta benda awam, perkara ini perlu diberi perhatian serius. Oleh yang demikian bagi menghormati pandangan Mahasiswa, AMKPP mencadangkan kepada Kerajaan Negeri agar menyediakan satu tempat bagi mana-mana pihak yang ingin menyatakan perasaan, suara serta pandangan mereka. Cadangan ini menunjukkan kita tidak menolak perhimpunan secara aman oleh mana-mana pihak, ia juga bagi mengelakkan kerosakan seperti yang berlaku di Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang yang telah disenaraikan sebagai salah sebuah bangunan warisan. Kita mahu sejarah hitam tersebut itu tidak berulang lagi dan cadangan ini bakal menjadikan Pulau Pinang sebagai Kerajaan Negeri pertama yang menyediakan tempat untuk berhimpun. AMKPP juga mempelawa jika ada mana-mana pihak termasuk SMM ragu atau kurang jelas dengan apa yang dimaksudkan oleh kami ini atau mana-mana kenyataan media kami, adalah lebih baik untuk berdialog dengan AMKPP terlebih dahulu bagi memperjelaskan maksud sebenar kami.

AMIR HJ. GHAZALI
Ketua Angkatan Muda
KeADILan Pulau Pinang (AMKPP)
013-584 8386

YB SIM TZE TZIN
Timbalan Ketua Angkatan Muda
KeADILan Pulau Pinang (AMKPP)
012-606 8048

'Rakyat Hakim Negara'.
amkpenang.wordpress.com

Kiriman:
SYED MIKAEL RIZAL AIDID

Setiausaha Angkatan Muda KeADILan
Pulau Pinang (AMKPP)

--
Parti Keadilan Rakyat Negeri Pulau Pinang
No 7, Tingkat 1, Lorong Kelasah 1, Taman Kelasah, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang
Negeri Pulau Pinang
Tel : 04-3970115
Fax: 04-3970116
keadilanpenang@gmail.com
Layari :
http://penang.keadilanrakyat.org
amkpenang.wordpress.com

05.12.2009


--
Lawatilah blog kami & rakan-rakan bloggers Pakatan Rakyat di.. :-

http://keadilanbayanbaru.blogspot.com/

http://amkbayanbaru.blogspot.com/

http://unit-ehsan-penang.blogspot.com/

http://n37batumaung.blogspot.com/

http://kerissilau.blogspot.com/

http://n12adunpenanti.blogspot.com/


" LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!! "


2 comments:

Anonymous said...

maaf tuan tanah, tumpang singgah:

WAHAI PEMBACA SEKELIAN:

INI SATU LAGI PEMBOHONGAN TULANG BESI YANG TELAH DIDEDAHKAN.

so sape....yang cuba sembunyi fakta hai TULANG BESI...jawablah:

Biodata si Tulang Besi yg aku pungut drpd laman TKO, sila rujuk disini

1. orang kanan kepada Dato' Hassan Ali
2. Apabila PAS bersama Pakatan Rakyat memerintah Selangor dia memohon untuk menjadi CEO sebuah anak syarikat kerajaan Negeri Selangor.
3. Dato' Hassan Ali tidak memberikan (jawatan CEO tersebut) kepada beliau
4. Dia merajuk dan pergi keluar negara sambung kontraknya
5. Nama sebenar Tulang Besi pula ialah Abdul Rahman bin Talib
6.Saya berpendapat Tulang Besi sebenarnya merancang menjatuhkan PR di Selangor. Mungkin dia mendapat habuan daripada UBN.
7. Hassan Ali sebagai serangannya tetapi disebalik itu merosakkan PR keseluruhannya. Jika PAS jatuh di Selangor pada PRU-13 secara langsung PR akan musnah di Selangor.
8. Ada juga maklumat, saya tak berani kata benar, bahawa ada beberapa siri pertemuan antara Tulang besi dengan Khir Toyo di sebuah hotel mewah. Saya harap Batu-Api siasat perkara ini dan mendedahkan dengan fakta yang terperinci.
9. Saya pun ada juga sedikit maklumat yang menyatakan bahawa TB ni mendapat imbuhan dari pihak tertentu didalam kerja " Memudahkan kerja umno ni" imbuhan tersebut dalam bentuk "projek" untuk company beliau dan beliau sendiri ada % diatas nya.
10. Tapi apa yang saya dimaklumkan ada orang tengah antara beliau dan Khir T. Org tengah itu juga dulu selalu sangat ke markas Pas di Taman Melewar, namun sejak selapas 2008 org tengah itu sudah tidak kelihatan di TM. Kalau Batu Api ada kenal kawan2 di TM boleh tlg check, tanyalah sizain, zanal, bakar, rashid janggut dan beberapa org lagi di TM tu.

yanmaneee said...

jordan shoes
fila
nike air max 95
vans outlet
kobe byrant shoes
kyrie 5
jordan retro
coach outlet
yeezy boost 350
nike shoes

Related Posts with Thumbnails