Sudut Khidmat Pengisian Jawatan Kosong

Sila Klik di link berikut untuk kemaskini Jawatan Kosong yang perlu diisi di Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

http://www.mppp.gov.my/web/guest/jawatan_kosong

Portal ADUAN RASMI Kerajaan Negeri Pulau Pinang (ePintas)

Sila layari di link berikut untuk Sebarang Aduan mengenai perkhidmatan di negeri Pulau Pinang . Klik di [SINI]


Media Terkini Pakatan Rakyat [klik pada logo untuk terus ke laman web]


Saya mengenali Anwar Ibrahim sejak 25 tahun yang lalu. Ketika itu Anwar adalah presiden Abim.

Apabila Anwar menyertai kerajaan, hubungan kami masih akrab. Setelah Anwar difitnah dan dipenjarakan, saya sering mendoakan agar beliau tabah dan tidak mengalah. Sekarang beliau adalah harapan kepada rakyat yang mencintai keadilan dan kemanan sejagat.

Saya minta tuan-tuan dan puan-puan agar bersama-sama Anwar Ibrahim untuk mengangkat martabat kemanusian yang meletakkan keadilan dan prinsip Islam sebagai asas perjuangan.”

- Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi , 19 Disember 2009


Kami Arus Perjuangan ~ lagu rasmi KeADILan

Memori Reformasi ~ blogger SharpShooter..

selamatkan malaysia...

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

keADILan Untuk Semua...

keADILan Untuk Semua...

Dec 26, 2009

ADUN Slim Perak Sembah Derhaka?


oleh Anak Sengat

Kemelut perlantikan JK Masjid di Perak khususnya di Batang Padang sepatutnya berakhir dengan arahan kebawah duli Tuanku Raja Nazrin Shah yang juga YDP Agama dan Adat Istiadat Melayu Perak. Baginda dilapor mengarahkan agar senarai nama asal yang telah diluluskan baginda diterima pakai.

Kemelut tersebut bermula apabila ADUN Slim, Datuk Khusairi Abd Talib campurtangan dalam pengurusan pentadbiran agama dengan meminta agar senarai itu disusun semula.

Umno yang dilihat terdesak untuk menguasai masjid terpaksa akur dengan kehendak kariah malantik jawatankuasa masjid yang bersesuaian dan berkelayakan setelah campurtangan Tuanku Nazrin.

Usaha Umno menggunakan kuasa politik melalui kuasa politik untuk menyusun semula senarai yang telah diperkenankan baginda ternyata gagal.

Tindakan Datuk Khusairi dilihat ramai sebagai cuba campurtangan kuasa agama yang terletak di bawah kuasa istana.

Harus diingat... penjajah sendiri tidak berani mengubah keputusan yang telah dibuat oleh pihak istana berkaitan masalah agama dan adat melayu.

Alangkah malangnya bagi Umno yang selama ini mencanangkan kedaulatan raja dengan memasang stiker " DAULAT TUANKU" di kereta masing masing bertindak membelakangkan keputusan yang telah ditandatangani Tuanku. Apa pula komen pemimpin Umno Perak yang kononnya mendakwa menjunjung institusi agama?

Bagi Umno, institusi istana bukan untuk dihormati, Ia hanya untuk dipergunakan bagi kepentingan politik mereka. Rakyat masih ingat bagaimana Umno bertindak menghina raja raja melayu sehingga dilondeh institusi yang begitu dihormati oleh orang Melayu.

Hanya Kelantan yang diperintah oleh PAS ketika itu tidak berkonfrantasi dengan istana. TGNA yang menjadi Menteri Besar Kelantan amat menghormati institusi agama kerana ia adalah adab dan akhlak yang diajar oleh agama.

Rakyat menanti tindakan YB Datuk Khusyairi yang mewakili Umno memberi reaksi berkaitan titah baginda. Sewajarnya beliau memohon maaf kepada baginda kerana tindakan membantah keputusan yang telah direstui oleh baginda adalah satu penderhakaan.

Walaupun beralasan kononnya senarai nama itu dipinda , tetapi tindakan membelakangkan keputusan yang telah direstui oleh baginda adalah satu penderhakaan.

Kita nantikan samada Datuk Khusyairi akan memohon kemaafan atau memilih derhaka kepada Baginda .... Satu lagi usaha Umno menyingkirkan Pengarah JAIP gagal... beerti Umno terpaksa mencipta isu baru bagi menguasai institusi agama di Perak.... usaha terdesak orang yang sedang nazak...

sumber : HarakahDaily


--
Lawatilah blog kami & rakan-rakan bloggers Pakatan Rakyat di.. :-

http://keadilanbayanbaru.blogspot.com/

http://amkbayanbaru.blogspot.com/

http://unit-ehsan-penang.blogspot.com/

http://n37batumaung.blogspot.com/

http://kerissilau.blogspot.com/

http://n12adunpenanti.blogspot.com/


" LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!! "

Related Posts with Thumbnails