Sudut Khidmat Pengisian Jawatan Kosong

Sila Klik di link berikut untuk kemaskini Jawatan Kosong yang perlu diisi di Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

http://www.mppp.gov.my/web/guest/jawatan_kosong

Portal ADUAN RASMI Kerajaan Negeri Pulau Pinang (ePintas)

Sila layari di link berikut untuk Sebarang Aduan mengenai perkhidmatan di negeri Pulau Pinang . Klik di [SINI]


Media Terkini Pakatan Rakyat [klik pada logo untuk terus ke laman web]


Saya mengenali Anwar Ibrahim sejak 25 tahun yang lalu. Ketika itu Anwar adalah presiden Abim.

Apabila Anwar menyertai kerajaan, hubungan kami masih akrab. Setelah Anwar difitnah dan dipenjarakan, saya sering mendoakan agar beliau tabah dan tidak mengalah. Sekarang beliau adalah harapan kepada rakyat yang mencintai keadilan dan kemanan sejagat.

Saya minta tuan-tuan dan puan-puan agar bersama-sama Anwar Ibrahim untuk mengangkat martabat kemanusian yang meletakkan keadilan dan prinsip Islam sebagai asas perjuangan.”

- Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi , 19 Disember 2009


Kami Arus Perjuangan ~ lagu rasmi KeADILan

Memori Reformasi ~ blogger SharpShooter..

selamatkan malaysia...

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

keADILan Untuk Semua...

keADILan Untuk Semua...

Feb 19, 2010

Sebab Utama Datuk Kalakau Sokong Pakatan Rakyat

KUALA LUMPUR : Bekas Timbalan Menteri pada tahun 1986 dan pernah menjadi Ketua Pemuda Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO) selama 12 tahun, Datuk Kalakau Unto hari ini mengishtiharkan keluar parti seterusnya menyokong perjuangan Pakatan Rakyat.

Beliau turut mengumumkan pelepasan jawatannya dalam syarikat-syarikat milik kerajaan (GLC) dalam satu sidang akhbar di Tamparuli, Sabah hari ini.

Antara jawatan beliau sehingga semalam ialah ialah Pengerusi Superpanel (Sabah) Sdn. Bhd., sebuah subsidiari milik penuh Lembaga Pembangunan Perumahan Bandar (LPPB), serta sebagai ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sabah (Sedco) dan ke semuanya dilepaskan beliau seterusnya menyokong perjuangan dan dasar-dasar PR.

Tokoh itu yang juga seorang blogger meletakkan tajuk 'Perhitungan Pengundi Sabah pada PRU 13' sebagai entri terkini di blog peribadinya.

"Dalam apa jua perkara, yang pasti kekal berterusan berlaku ialah suatu perubahan dan perubahan itu akan terjelma dalam pelbagai bentuk; termasuklah pemikiran dan pentafsiran.

Begitulah juga mengenai kaedah untuk membuat sebarang keputusan," katanya dalam blog yang 'tagline'nya D Patriot Agenda, Kalakau Untol.

Sehubungan itu, beliau juga akan menjelajah ke seluruh Sabah bersama PR selepas ini bagi menjelaskan perjuangannya ke arah merakyatkan dasar-dasar PR seperti yang terkandung dalam Konvensyen Pertama PR di Shah Alam 19 Disember lalu.

Dasar-dasar itu ialah memastikan Khazanah negeri Sabah dan Sarawak dinikmati sepenuhnya oleh rakyatnya dengan memperuntukkan royalti 20 peratus daripada pendapatan Petroleum mereka.

Selain itu, PR turut mencadangkan agar Suruhanjaya Diraja diwujudkan demi mencari jalan penyelesaian terbaik untuk isu Pendatang Asing di negeri itu.

Turut menjadi dasar PR ialah menjamin Tanah Adat Orang Asal tidak dicabuli di Sabah dan Sarawak selain mengehentikan serta-merta penindasan terhadap rakyat khasnya di kawasan Pedalamanakibat kegiatan ekonomi yang tidak beretika.

Penjelasan dasar-dasar itu juga katanya, akan diterus diperjelaskannya sehinggalah pilihanraya umum ke 13 berlangsung.

Presiden Persatuan Dusun Sabah Bersatu (Usda) itu dan pernah berkhidmat sebagai Senator sehingga tamat penggalnya pada Dis 2005 bagaimanapun enggan mengulas berhubung parti yang akan disertainya.

- EraPakatan

--
Lawatilah blog kami & rakan-rakan bloggers Pakatan Rakyat di :-

http://keadilanbayanbaru.blogspot.com/

http://amkbayanbaru.blogspot.com/

http://unit-ehsan-penang.blogspot.com/

http://n37batumaung.blogspot.com/

http://kerissilau.blogspot.com/

http://n12adunpenanti.blogspot.com/

http://kerani-opis.blogspot.com/

http://zulmamakpng.blogspot.com/


" LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!! "
Related Posts with Thumbnails