Sudut Khidmat Pengisian Jawatan Kosong

Sila Klik di link berikut untuk kemaskini Jawatan Kosong yang perlu diisi di Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

http://www.mppp.gov.my/web/guest/jawatan_kosong

Portal ADUAN RASMI Kerajaan Negeri Pulau Pinang (ePintas)

Sila layari di link berikut untuk Sebarang Aduan mengenai perkhidmatan di negeri Pulau Pinang . Klik di [SINI]


Media Terkini Pakatan Rakyat [klik pada logo untuk terus ke laman web]


Saya mengenali Anwar Ibrahim sejak 25 tahun yang lalu. Ketika itu Anwar adalah presiden Abim.

Apabila Anwar menyertai kerajaan, hubungan kami masih akrab. Setelah Anwar difitnah dan dipenjarakan, saya sering mendoakan agar beliau tabah dan tidak mengalah. Sekarang beliau adalah harapan kepada rakyat yang mencintai keadilan dan kemanan sejagat.

Saya minta tuan-tuan dan puan-puan agar bersama-sama Anwar Ibrahim untuk mengangkat martabat kemanusian yang meletakkan keadilan dan prinsip Islam sebagai asas perjuangan.”

- Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi , 19 Disember 2009


Kami Arus Perjuangan ~ lagu rasmi KeADILan

Memori Reformasi ~ blogger SharpShooter..

selamatkan malaysia...

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

keADILan Untuk Semua...

keADILan Untuk Semua...

May 9, 2010

Catatan Dari Sibu...

Jam 6.20 pagi. Baru sahaja selesai menyediakan satu riasalah buat para petugas PAS di DUN Nangka, Parlimen Sibu sebagaimana diarahkan jentera parti semalam. Sebentar nanti akan ke Pekan Sibu untuk mengiringi calon Pakatan Rakyat dari DAP YB Wong HoLeng ke pusat penamaan calon.

Tenghari semalam telah mengiringi Dato Dr Hasan Ali bertemu para pengundi di sekitar Pekan Sibu. PAS Selangor menyediakan dua buah kenderaan khas siap dengan pelekat parti dan bendera PAS yang jarang-jarang berkibar di sini.

Ternyata kehadiran rombongan PAS menarik perhatian masyarakat dan ramai yang memang mengenali Dr Hasan, seorang tokoh motivator dan pengerusi program forum di TV kira-kira 20-30 tahun lalu.

Setiap kedai yang kami kunjungi pasti ada yang akan menegur dan mohon bergambar sekali lantas membuktikan betapa peramah dan baiknya hati penduduk tempatan di sini.

Dari Pekan Sibu kami kemudian ke DUN Nangka,ke markas besar operasi PAS. Kelihatan anak-anak muda para petugas dari seluruh Sarawak telah ada bersedia menghulurkan tenaga. Saya berjumpa bekas ahli parlimen Jeli, sahabat saya Sdr Affendi Mohamad. Turut berada di sana adalah Pengarang Siasah Sdr Sayuti MSO.

Turut tiba kemudian adalah YB Salahudin Ayub, YB Dr Nik Mazian dan ramai lagi.

Dari DUN Nangka kami kembali ke Pekan Sibu untuk minum petang. Sekali lagi disebuah restoran mamak, pemilik kedainya keluar menyambut kami dan mohon bergambar bersama Dr Hasan.

Kami kemudian menerima ketibaan rombongan Pemuda dan Muslimat PAS Selangor.Pemuda diketuai sendiri Ketua Pemuda Negeri Ustaz Hasbullah (ahli majlis Selayang) manakala Muslimat oleh Timbalannya Ustazah Mariam (ahli majlis bandaraya Shah Alam).

Sebelah malamnya kami kembali ke Markas Besar untuk mengikuti taklimat akhir sebelum penamaan calon. Majlis telah dipengerusikan Pesuruhjaya PAS Sarawak. Turut dihadiri oleh YB Tony Pua dan YB Dato Wan Rahim dari Jabatan Pilihanraya PAS Pusat. Turut hadir adalah Timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat Ustaz Azman Shapawi dan Dr Mariah Mahmud.

Kini masing-masing menunggu proses penamaan calon. Jika semua selesai tengahari ini maka bermulalah tempoh kempen secara rasmi.

~ dari Roslan SMS Corner

--
" LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!! "

1 comment:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Related Posts with Thumbnails