Sudut Khidmat Pengisian Jawatan Kosong

Sila Klik di link berikut untuk kemaskini Jawatan Kosong yang perlu diisi di Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP)

http://www.mppp.gov.my/web/guest/jawatan_kosong

Portal ADUAN RASMI Kerajaan Negeri Pulau Pinang (ePintas)

Sila layari di link berikut untuk Sebarang Aduan mengenai perkhidmatan di negeri Pulau Pinang . Klik di [SINI]


Media Terkini Pakatan Rakyat [klik pada logo untuk terus ke laman web]


Saya mengenali Anwar Ibrahim sejak 25 tahun yang lalu. Ketika itu Anwar adalah presiden Abim.

Apabila Anwar menyertai kerajaan, hubungan kami masih akrab. Setelah Anwar difitnah dan dipenjarakan, saya sering mendoakan agar beliau tabah dan tidak mengalah. Sekarang beliau adalah harapan kepada rakyat yang mencintai keadilan dan kemanan sejagat.

Saya minta tuan-tuan dan puan-puan agar bersama-sama Anwar Ibrahim untuk mengangkat martabat kemanusian yang meletakkan keadilan dan prinsip Islam sebagai asas perjuangan.”

- Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi , 19 Disember 2009


Kami Arus Perjuangan ~ lagu rasmi KeADILan

Memori Reformasi ~ blogger SharpShooter..

selamatkan malaysia...

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

Tahniah MaT MonGGoL... 1ApCo

keADILan Untuk Semua...

keADILan Untuk Semua...

Nov 14, 2008

Klinik Ampang ‘tenat’ - Zuraida

oleh Ainuddin Ampang

PARLIMEN, 12 November (SK) - Setelah mendapat rungutan daripada lebih separuh penduduk di Ampang, Ahli Parlimennya Zuraida Kamaruddin membawa persoalan tersebut kepada Parlimen semalam.

Sebelum itu beliau sendiri telah membuat lawatan mengejut ke Klinik Kesihatan berkenaan baru-baru ini dan berjanji memperbaiki sistem yang lemah atas rintihan dan aduan dari orang ramai mengenai klinik berkenaan.

Zuraida yang juga Ketua Wanita KeADILan agak kecewa dengan perkhidmatan yang diberikan dan sistem yang ada pada masa kini agak ketinggalan.

“Rakyat seharusnya mendapat yang lebih baik daripada sekarang dengan bayaran cukai yang agak tinggi berbanding dengan negara lain,” katanya.

Perkara yang dibangkitkan di Parlimen ialah isu kaunter dan rawatan khas untuk warga emas, perkhidmatan yang di katakan kurang memuaskan, pesakit terpaksa menunggu lama untuk mendapatkan rawatan serta kelengkapan prasarana rawatan yang kurang.

“Malahan jika agak lewat hadir kira kira jam 4.30 pesakit terpaksa ke klinik swasta ataupun menunggu esok untuk mendapat kan rawatan di klinik berkenaan.

“Bagaimana jika mereka yang pulang lewat bekerja?” soalnya yang merupakan Ketua KeADILan Setiawangsa.

Namun, katanya, kelengkapan yang ada perlu ditambahkan lagi dengan fesiliti yang bersesuaian agar ianya setanding dengan nama negara maju. - msh-sumber dari Suara KeADILan Online
Related Posts with Thumbnails